Afbreken en opbouwen van de vloer

Gepubliceerd op 29 oktober 2023 om 17:00

Altijd zijn we weer nieuwsgierig. Wat komt er tevoorschijn als we vloer verwijderen. Ik zal het gelijk maar vermelden: Niets, niets dan alleen heel fijn zand. 
Wat wel interessant was hoe de vloer was opgebouwd. Heel eenvoudig. Naaldhout  met een diameter variërend tussen 10 en 15 cm waren aan een kant afgevlakt en hierop waren de vloerplanken getimmerd. De boomstammen lagen op een aantal stenen en wel zo dat de afgevlakte kant horizontaal ligt. Verankering in de muur was niet nodig. 


 

de opbouw is eenvoudig en tot het laatste toe stevig.


 Nu het beton van de fundering is uitgehard kunnen de betonliggers en het isolatie worden aangebracht. Met de shovel schuiven we de betonliggers naar binnen. Ze zijn te zwaar om ze met z'n tweeën op te tillen. Eenmaal binnen rollen we ze op hun plek. Hiervoor heb ik een bok gemaakt met een rol. Na elke betonligger wordt gelijk de piepschuimbroodjes tussen de liggers aangebracht. Hier overheen een bouwstaalmat en gereed om het beton te storten. 


De liggers

Isolatiebroodjes van piepschuim


Een paar dagen later storten we hierop een laagje betonmortel van ca 5 cm. We mengen het betonmortel zelf. Dit gaat niet zo snel als het laten komen van een vracht kant en klare betonmortel. De betonmortelauto moet binnen een half leeg zijn en om deze vracht betonmortel even in een uurtje met z'n tweeën te verwerken is toch wel wat veel van het goede.

 

We werken rustig maar gestaag door en ruim een dag is er 50m2 betonvloer gestort.

Nog even een paar dagen laten drogen dan kunnen we beginnen met de binnenmuren. Het hout en de isolatie is inmiddels binnengekomen. Regelmatig is de weg voor een tijdje gestremd in verband met het lossen van een vrachtauto. Meestal wacht men geduldig en als de weg weer vrij is steken de meesten een hand op bij het wegrijden. Behalve die ene keer dan. De chauffeur kreeg de wacht aangezegd dat hij niet op de weg mocht staan lossen. De mopperende chauffeur dacht dat hij een hele grote auto, een VW-Golf, had. de doorgang was volgens hem veel te smal. De doorgang waar 5 minuten eerder een koeriersbusje door was gereden.


 

 

Het was niet deze auto waarvan de chauffeur gemopper moest aanhoren van een medeweggebruiker.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb