Herhaling 1

Gepubliceerd op 5 november 2023 om 23:04

"Afval bestaat niet meer!" Dat is wat veel afvalverwerkers roepen in hun reclameboodschappen. Ook wij doen daar aan mee. Bouwmaterialen die vrijkomen bij de sloop worden gescheiden afgevoerd. Zo wordt het puin vermalen tot kleine stukjes en kan gebruikt worden als fundering voor wegen. Van ongeverfd hout kunnen pellets gemaakt worden voor de houtkachel. Behandeld hout krijgt vaak een tweede leven als spaanplaat. Maar niet alle materialen, die bij de sloop vrijkomen, worden afgevoerd. Stenen waarvan de specie goed los wil laten mogen blijven voor een tweede leven voor de boerderij. Ook een aantal planken en balken blijven. De dikke vloerplanken kunnen we gebruiken als steigerplank. De grenen balken van de opkamer gaan we waarschijnlijk gebruiken voor een nieuwe schouw. Onbehandeld hout gaat de kachel in.  


Eind jaren 70 vond er ook een ingrijpende verbouwing plaats. De deel en de stallen werden verbouwd tot woning. Het pas getrouwde stel Gezienus en Diet gingen hier wonen. 

Oom Eis
Hier is oom Eis, de broer van Gezienus, druk met het bikken van de stenen die vrij zijn gekomen bij het slopen van de paarden- en koeienstal.  


De slaapkamer van Egbert Jan en die van Geja zijn niet meer. Deze slaapkamers zijn in 1963 gebouwd op de deel naast de woonkamer. Op de plaats van de oude baanderdeur kwam een vierde voorraam. 


Anno nu is Egbert Jan af en toe druk met het bikken van de stenen. Gelukkig wil de specie er gemakkelijk af en kunnen we ze weer gebruiken voor de opbouw van de fundering. Hoe we dat doen melden we als het zover is. 

Op de voorgrond zie je water, regenwater. Nadat we een deel van de oude fundering hadden weggehaald trok er een paar dagen later een hoosbui over ons heen. Met als gevolg een flinke plas water in huis. Een binnen zwembad!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.