De Fundering

Ons klusje heeft wel wat meer voeten in aarde dan even een behangetje plakken of even een kozijntje schilderen. In het oudste gedeelte van de boerderij zijn de houten vloeren verwijderd. Dan zijn we er nog niet. Er moet minstens 25 cm zand uit de kruipruimte gehaald worden. 

Lees meer »

Weekendje weg

Als je niet oppast dan zijn we dag in dag uit bezig met de verbouwing. Dus we maken tijd voor ontspanning. Een wandelingetje maken, eindje fietsen of een ritje maken met de Landrover. Een ritje maken op de BSA zonder pech wil nog niet echt lukken.

Lees meer »

De Steen

We hebben een steen versleept op aarde. Het zand zal nooit meer liggen zoals het lag ... 

Lees meer »

Pareltjes

Wanneer je een oude woning gaat verbouwen zal er ook gesloopt moeten worden. In ons geval moet er heel veel gesloopt worden. In een oogwenk is er weer een container vol. Voor elk soort afval een andere container. 

Lees meer »

Zonnen

Afgelopen weken hebben we ons door verschillende bedrijven laten informeren over het leveren en mogelijk aanbrengen van zonnepanelen. De keuze is enorm en daarmee ook de soorten offertes die we hebben ontvangen. Via een site hebben we ons aangemeld dat we zonnepanelen willen aanschaffen. Even naam en adres invullen, inclusief het aantal zonnepanelen, en je wordt door maximaal vier bedrijven benaderd. Een bedrijf stuurt alleen maar een offerte en er wordt niet eens gebeld. De volgende belt wel en stelt veel vragen. Hij verteld, zodra we hebben getekend, we bezoek krijgen van zijn collega. Hij gaat dan met ons in overleg en kijkt of de wensen die we hebben uitgevoerd kunnen worden. Binnen een paar uur krijgen we de offerte binnen en wat niet verteld is dat we voor aanvang van de werkzaamheden 50% van het offertebedrag dienen over te maken. Tja, zo werkt het niet in de bouw. Eerst aan de slag en bij oplevering wordt er betaald. Bij grote projecten wordt ook in termijnen afgerekend over datgene wat gereed is.

Lees meer »

Dakloos (vervolg 3)

We zijn amper bekomen van de drukte van gisteren. Vandaag kwam de eerste timmerman zo rond kwart over zeven het terrein oprijden. Even later gevolgde door zijn collega en de machinist van de verreiker. Zoals afgesproken beginnen ze met het vervangen van een stuk gebint. De kopse kant van deze balk lag onbeschermd op de muur. Een groot deel ervan was door de jaren heen weggerot. Ook hierbij was de verreiker onmisbaar, het maakte het werk een stuk gemakkelijker.

Lees meer »

Dakloos (vervolg 2)

Het is inmiddels 10 uur en de mannen maken weinig aanstalten om van start te gaan. Wat ik niet wist is dat ze pas mogen beginnen als de asbestcontainer er is. De vrachtauto had een lekke band en dat duurt natuurlijk even voordat de band is vervangen.De container is er en het verwijderen kan beginnen. Ik kijk een poosje hoe het gaat en ga dan verder in het voorhuis van de boerderij. De vloeren moeten eruit. Als ik een uur later even ga kijken is het eerste dakvlak al bijna verwijderd. Kwart voor één en het asbest is verwijderd. Tiet veur'n plak stoet.  

Lees meer »

Dakloos (vervolg 1)

We bleven een tijd lang in het ongewis wanneer de werkzaamheden aan het dak gaan beginnen. Wel werd aangegeven dat het wel eens eind mei begin juni zo kunnen worden. De beide partijen, fa. Revoort en fa. Jonkman, moeten dit onderling afstemmen. 

Lees meer »

Dakloos

Als eenmaal de opdracht is gegeven om het oude dak te vervangen is het wachten op een berichtje van de aannemer. Begin mei komt het verlossend bericht en nu krijgen we het druk. Nee, nee niet druk: We krijgen veel te doen. Als (bijna) gepensioneerde kun je het niet druk hebben.

Lees meer »

Eekhoorn

Tijdens de verbouwing zorgen we ook dat er tijd is voor ontspanning. De ene keer doen we niks een andere keer trekken er op uit. Soms komt de ontspanning naar ons toe rent er een eekhoorn over het erf.Toen we op een markt een voederkastje tegenkwamen voor eekhoorns keken we elkaar aan en even later waren we eigenaar van het huisje. Veel vertrouwen hadden we nog niet dat de eekhoorn het klepje open zal doen en er een pinda uithalen. De verkoper verklaarde: Gewoon doppinda's in het huisje en je gewoon geduld hebben dan komt er vast en zeker wel een eekhoorn. Hij zegt het ... zal het wel zo zijn ...

Lees meer »

Vogelhuisvesting

Al een paar morgens achter elkaar worden we gewekt door geklop. Het lijkt wel of er hier in de buurt een verbouwing aan de gang is. Willem, onze aannemer, kan het niet zijn. Hij is wel vroeg maar 's morgens rond een uur of half zeven is ook voor Willem wel wat vroeg.

Lees meer »

Aan- en afvoer

Verhuizen is eigenlijk transport. Je sleept al je spullen uit je oude woning, laad het op een aanhanger of (vracht)auto en bij je nieuwe woning gaat alles weer in omgekeerde volgorde. Waar de dagelijkse gebruiksvoorwerpen liggen in je nieuwe woning weet je snel genoeg. Maar waar de spullen liggen die je weinig gebruikt dat kan wel eens een grote zoektocht tot gevolg hebben. Tijdens dergelijke zoektochten kom je spullen tegen waarvan je afvraagt: "Wat moet ik ermee!" Het meest frustrerend is wel, als je bij een vorig zoektocht iets terug gevonden hebt en een paar dagen later niet meer weet waar je het hebt gezien. Gevolg: Het zoeken kan weer helemaal opnieuw beginnen. GGrrr@@@##$$!!!

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb