Wat gebeurt hier ??

Er wordt hier niet geklust voor de verbouw van de Boerderij. De bewoners van een deel van de Polweg zijn bezig om straatversiering te maken voor het schoolfeest op18 mei. Wat het wordt houden we nog even voor ons.

Lees meer »

Houd hout je warm.

Vorige week zag het er nog zo uit! De restanten van de eik, de linde en van de kerstdennen. Maar vier vrachten  later op de tandemasser naar de Buinerweg, was het beeld zo:

Lees meer »

als je van houd hout, vervolg

 De planning voor vandaag , dinsdag de 19-de : we gaan in het logeergedeelte verder met het afwerken van de gipsplaten, vloertegels schoonmaken en opruimen. Willem is deze week afwezig, werkzaamheden elders. Na de koffie aan de slag. Maar s middags wordt de planning omgegooid: we zeggen tegen elkaar: we zijn toch een beetje mal om met dit mooie weer binnen aan het werk te zijn. We storten ons op het snoeihout wat in een grote berg in de wei ligt. 

Lees meer »

Bouwmeester

Er is vorig jaar ,zoals jullie misschien wel weten, niet alleen door Willem flink getimmerd en gezaagd maar ook  meneer Specht had het druk met het creëren van een verblijf voor hem en zijn vrouwtje. Je ziet en hoort hem timmeren en als toeschouwer denk je wel es, hoe zou het daar binnen uitzien: hoe groot zou de woning zijn?

Lees meer »

een flinke jongen

Elke maandag morgen zijn er om 10 uur geen bouwgeluiden, er wordt vergaderd. De stand in de bouw wordt even besproken, moet er nog iets besteld worden... wat is prio...  Afgelopen maandag was de vraag : wat is het volgende wat we gaan aanpakken.  De fundering voor het nieuwe "stookhok" moet uitgegraven worden.  Er wordt besloten om daar deze week maar mee te beginnen: de weersomstandigheden zijn gunstig voor buitenwerk.  De schop wordt ingezet en "Vosje" ( zo noemen we onze minigraver).

Lees meer »