De Kantine

KeukentafelIedereen die hier aan het werk is zit tijdens de schaft gewoon bij ons aan tafel in de woonkamer. Gezien de situatie rondom ons huis, met een minimale verharding, kan het zomaar gebeuren dat er iemand met z’n 'smerige poten' zo naar binnenloopt. Op een gegeven moment moet de woonkamer ook aangepakt worden en moet we verkassen. De planning is dat we dan tijdelijk in het nieuwe logeergedeelte kunnen wonen. Schaften bij ons aan tafel kan dan niet meer, de ruimte is te klein en als alles nieuw is dat ook niet handig. 

Lees meer »

Verbouwen

Dat we de schuur en de boerderij willen verbouwen is wel duidelijk. Maar er wordt meer verbouwd op de Polweg: planten en struiken. Als er weer eens een zonnige dag voorbij komt beginnen de handen van Geja te jeuken. Ze heeft inmiddels de nodige planten gescoord en die moeten allemaal nog een plekje in de tuin krijgen.

Lees meer »

Verrot

We hebben het een tijdje uitgesteld om de oude zolder te verwijderen. We willen niet wachten tot de zolder uit zichzelf naar beneden komt. Het was al jaren niet meer vertrouwd om er overheen te lopen. De trap lijkt nog zo goed als nieuw. Even afstoffen en een likje verf en hij kan nog een leven lang mee. Met andere woorden de trap mag blijven en mag straks dienst doen waarvoor hij gemaakt is. Toegang geven tot de nieuwe zolder achterin de schuur.

Lees meer »

Aardewerk

Even het chalet op zijn plaats zetten was een stevige klus voor de mannen. Als dit tijdelijk optrekje er eenmaal staat dan kun je er wonen....Als je dan ook een lampje aan kunt doen of een glas water kunt tappen dan is het geen overleven maar wonen. Ook verwarming wordt zeer gewaardeerd. Het ultieme genot komt tegenwoordig uit een kabel, het liefst een kabeltje van glas. Internet! 

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb