bouw VAK antie

Wat gaan we doen dit jaar : vakantie... Allerlei opties komen voorbij: fietsen in Nederland, zonvakantie op een warm eiland , fietsen in Duitsland,  of thuis blijven? Dit laatste wordt direct geskipt; we gaan wel weg met de motivatie: het werk blijft in de wereld! Hier op de boerderij is altijd wat te doen. Dan op een avond, Stinus kijkt Vandaag Inside, Geja leest de krant. De stilte wordt door Geja verbroken:  dit lijkt me wel wat! Wat??? Een advertentie in de krant van Reis en Co

Lees meer »

Wij houden van HOUT

De betonvloer die de dag voor hemelvaart is gelegd, is goed droog . Er kan verder gebouwd worden: er kan een start gemaakt worden met de muren. Er wordt niet gemetseld, maar er worden HOUTen regels op de vloer bevestigd, daarop een frame van HOUT. Deze worden op later moment gevuld met de isolatie en met OSB en gipsplaten afgewerkt.

Lees meer »

Het B-Ton team weer in actie

De vloer onderdelen in het stookhok gelegd: OBG gebeld; jullie mogen weer op Polweg 5 komen een lading beton leveren. Op 8 mei komen ze, om half 8 staat de auto al in de wei.

Lees meer »

Het Stookhok

In het vorige verslag wordt gesproken over het "stookhok" en jullie zullen wel denken : een stookhok anno 2024.

Lees meer »

Het B-Ton team

De oplettende volger van onze web- site zal wel denken: een maand geleden was Willem bezig met de piepschuimbakken voor de fundering van het nieuwe 'stookhok'.  Krijgen we nog te horen / te zien wat de volgende stap is?  Die stap is gezet :). Willem heeft een berekening gemaakt: hoeveel  beton moet in de bakken om een stevige fundering te creëren. Hij kwam uit op 10 kuub beton. De keuze om zelf de betonmolen op te starten en 800 zakken betonmortel te verwerken of het beton kant-en-klaar te laten bezorgen met een betonmortelauto was gauw gemaakt.

Lees meer »

Wat gebeurt hier ??

Er wordt hier niet geklust voor de verbouw van de Boerderij. De bewoners van een deel van de Polweg zijn bezig om straatversiering te maken voor het schoolfeest op18 mei. Wat het wordt houden we nog even voor ons.

Lees meer »

Houd hout je warm.

Vorige week zag het er nog zo uit! De restanten van de eik, de linde en van de kerstdennen. Maar vier vrachten  later op de tandemasser naar de Buinerweg, was het beeld zo:

Lees meer »

als je van houd hout, vervolg

 De planning voor vandaag , dinsdag de 19-de : we gaan in het logeergedeelte verder met het afwerken van de gipsplaten, vloertegels schoonmaken en opruimen. Willem is deze week afwezig, werkzaamheden elders. Na de koffie aan de slag. Maar s middags wordt de planning omgegooid: we zeggen tegen elkaar: we zijn toch een beetje mal om met dit mooie weer binnen aan het werk te zijn. We storten ons op het snoeihout wat in een grote berg in de wei ligt. 

Lees meer »