Medebewoner

Er is een bewoner die hier al langer woont dan Geja en Stinus. Poekie!
Poekie is de huiskat. Zijn dagbesteding bestaat uit het leegmaken van z’n voederbak, het vervuilen van het kattengrit en niet te vergeten spinnen op z’n dekentje. Hij woont hier al vanaf maart 2022.

Verder bestaat z’n dagindeling uit het onderzoeken van de verschillende ruimtes in de boerderij. Het punt is namelijk dat Geja op dit moment nog druk is met het sorteren van allerlei zaken die we elk hebben meegebracht.  En niet te vergeten de spullen die hier nog aanwezig waren toen we hier kwamen wonen. Dus elke dag veranderd er wel iets in dit huis.

Speciale aantrekkingskracht heeft de zolder. Als de vlizotrap naar beneden gehaald wordt weet hij niet hoe snel hij naar boven moet komen. Hij schiet als een lichtflits langs je heen.

Koning Poekie

Poekie is onderzoeker met een kleine actieradius, een hele kleine actieradius.

 Poekie durft NIET naar buiten!

De tekst bovenaan deze pagina klopt niet helemaal. Eigenlijk hebben we meerdere medebowers. Deze medebewoners laten zich niet zien maar laten af en toe wel van zich horen. Poekie komt graag op zolder als hij daarvoor de kans krijgt. Muizen vangen? Ho, maar! Ik maak daarover wel eens een opmerking zoals: ”Poekie rent van schrikt weg als een muis WOEF piept”.
Dit alles heeft tot gevolg dat we muizenvallen hebben moeten kopen. Dat is wellicht onnatuurlijk maar op de verpakking stond wel dat het diervriendelijke muizenvallen zijn. Dat zal allemaal wel. Ik heb ze even bekeken en als de muis zo verstandig is om even te gaan snoepen dan zit hij letterlijk in de val: Niks diervriendelijk hij is gewoon Dood!

Stel je eens voor: Op een mooie donkere avond op een oude zolder gaat het muizenechtpaar Geert en Henderkie op visite naar een van hun vele neven en nichten. Ze hebben alle tijd en rustig lopend en kijkend gaat het richting Jan en Jopie. Geert is zoals altijd nieuwsgierig en wil alles bekijken en beleven. Daarnaast is hij ook nogal een snoeperd en moet overal even aan zitten knabbelen. Zo ook op deze mooie donkere avond. Plots een enorme knal en Henderkie moet alleen verder ….