Geschiedenis

De boerderij van Siena Sienen

In het jaar 18 van de vorige eeuw is er gestart met de bouw van de boerderij. De opdrachtgevers: De Gebroeders Zikken, Egbert en Jan.
Egbert was toen al 4 jaar getrouwd met Jantien Schulting. Hij was, toen ze trouwden, 30 jaar en Jantien 29 jaar. Hij landbouwer, zij dienstbode.
Broer Jan bleef ongehuwd.

Egbert en Jantien krijgen 5 kinderen, Gesiena, Eise, Lammie, Gezienus en Gesiena. Hun eerstgeborene Gesiena heeft slechts 2 maanden geleefd.

Egbert is overleden op 61 jarige leeftijd.
Jantien overlijdt in 1931, slechts 45 jaar oud.
 Gezienus trouwt in 1952 met Geesje Rabbers. Broer Eise blijft ongehuwd. 

Beide zoons boeren verder op de boerderij.

Op een gegeven moment komt Gezienus bij de timmerman voor een pak spijkers. Het gesprek ging al snel over de drukte in de aannemerij. Dat ontlokte Gezienus de opmerking: "Oh, ik heb wel wat tied over om je te helpen". En zo kwam Giezienus bij aannemer Ziengs terecht als opperman.

Gezienus en Geesje krijgen in maart 1954 een zoon, Egbert-Jan. Twee jaar later, in september 1956, ziet dochter Geesje Jantje het levenslicht.

 

De huishouding bestaat dan uit 6 personen. In 1968 overlijd ome Jan en in 1974 overlijdt plotseling moeder Geesje. Haar 55e verjaardag heeft ze niet meer mogen beleven.

Gezienus trouwt in 1977 met Dity Tjabbes, 50 lentes jong. 

Eise overlijdt in 1986. Gezienus sterft 15 jaar later op 80 jarige leeftijd.

Dity en Egbert-Jan blijven samen achter op de boerderij tot november 2021. Egbert-Jan wordt plotseling opgenomen in het ziekenhuis. Dity moet noodgedwongen verhuizen en gaat naar het Ellertsveld, inmiddels 94 jaar oud.

Egbert-Jan blijft alleen achter op de boerderij maar dat duurt niet lang want zus Geja komt na een onderbreking van 46 jaar weer terug op het nest. Ze komt niet alleen maar samen met Stinus.
En nu anno 2022 wonen er een drietal 65-Plussers in de boerderij van Sina Sienen.