Stookhok

Gepubliceerd op 15 oktober 2023 om 22:25

Eind september is het eindelijk zover. De afbraak kan beginnen. 


 

We beginnen in het klein.
De stookhok is als eerste aan de beurt.


Ook als we op vakantie zijn kijken we dagelijks in onze e-mailbox. We waren al weer op de terugweg vanuit Zweden wanneer ik plotseling “YES!!” naast me hoor roepen. Ik kijk Geja verbaasd aan en ze zegt: “ De bouwvergunning is verleend!”

Dat zijn nog eens goede berichten. Wel nog ‘even’ zes weken wachten. Want er kan in die periode bezwaar aangetekend worden. Gezien de werkzaamheden die nog uitgevoerd moeten worden is dat geen enkel probleem. Maar ja, je wilt het graag dat ook de vergunningverlening helemaal is afgerond. 


... nog even een laatste blik binnen ...


Op een mooie morgen zegt Geja tegen me: "Je mag los!" Ik heb even een moment nodig voordat ik in de gaten heb wat ze bedoelt. Donderdag en vrijdag is onze timmerman afwezig. Een goed moment om met de sloop te beginnen.
We krijgen hulp van Mike. Hij had al een paar gezegd graag te willen helpen met de sloop. zo gezegd zo gedaan. Donderdagmorgen gaan we fris en fruitig aan de  slag.


Broer en zus, de eigenaars, verwijderen de eerste dakpannen.


Zodra de eerste twee dakpannen zijn verwijderd gaan we voortvarend aan de slag. Een uurtje later is het eerste deel vsn het dak dakpan vrij. We gaan gelijk door met het ander dakvlak. 


Zwaar werk is het niet maar je wordt er wel warm van. Als snel worden de jassen uit getrokken.


Toch wel met de nodige voorzichtigheid verwijderen we de dakpannen. Het dak is tenslotte ook niet zo jong meer. Met de bak van de shovel zo dicht mogelijk bij het werk is het een fluitje van een cent. 


Hieronder een impressie van de sloopwerkzaamheden

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb