Dakloos (vervolg 1)

Gepubliceerd op 23 mei 2023 om 23:16

We bleven een tijd lang in het ongewis wanneer de werkzaamheden aan het dak gaan beginnen. Wel werd aangegeven dat het wel eens eind mei begin juni zo kunnen worden. De beide partijen, fa. Revoort en fa. Jonkman, moeten dit onderling afstemmen. 

Wanneer we in Stadskanaal, op een zonnige zondag, dhr. Jongman tegen het lijf lopen zegt hij dat maandag over een week de dakplaten worden geleverd. Wanneer het dak gesaneerd gaat worden daar kan hij nog weinig over zeggen. Dat het niet al te lang meer gaat duren is wel duidelijk. Wat we al een hele tijd vooruit hebben geschoven is het opruimen van de schuur. Alles moet eruit en aangeveegd worden. Spullen die in de kantine staan en in de werkplaats kunnen daar blijven staan.  

Eindelijk! Binnenkort gaat het dak eraf.


Zoals je in het vorig bericht hebt kunnen lezen is de schuur spic & span opgeruimd. Drie dagen alle verzamelde spullen oppakken en verplaatsen. Zondagmiddag  21 mei zijn we het meer dan zat. We trakteren onszelf op een patatje met bij onze plaatselijke cafetaria, bij ons beter bekend als Jasper.  Snel douchen om de vele lagen stof van ons af te spoelen, we moet voortmaken want half acht is de zaak gesloten. We redden het, om klokslag 7 uur bestel ik ons diner. 

 

 

 

De douchekeet stond er al een paar dagen.


 

 

 

Maandagmorgen 7 uur. Het gaat nu echt beginnen.


 

 

 

De mannen zijn er, ze hebben er zin in.


 

 

 

In en rondom de schuur wordt voor bedekt met kunststoffolie.


 

 

 

 

Als laatste komt de container. Deze werd al om 8 uur verwacht maar hij had pech onderweg, lekke band.

De mannen mogen niet beginnen als er geen container is.


 

 

 

 

Morgen zie je er niks meer van.


 

 

 

Wat gebeurt er in de bosjes?


In het volgend bericht meer over de sanering van het dak.

Wat nog wel leuk is om te vertellen: De monteur die de douchekeet had gebracht heeft ook even door het raam in de schuur gekeken. 'Oei', dacht hij dat wordt een hele klus om alles af te dekken. Dat wordt een latertje komende maandag. Als ik maandagmorgen de baanderdeur open schuif staat hij voor me en als hij over mijn schouder naar binnenkijkt zie ik een verbaasde blik. Even later komt er een grote glimlach. Wordt het toch geen latertje.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb