Dakloos

Gepubliceerd op 22 mei 2023 om 00:30

Als eenmaal de opdracht is gegeven om het oude dak te vervangen is het wachten op een berichtje van de aannemer. Begin mei komt het verlossend bericht en nu krijgen we het druk. Nee, nee niet druk: We krijgen veel te doen. Als (bijna) gepensioneerde kun je het niet druk hebben.

De hele schuur moet leeg en de ruimtes in de schuur moeten worden afgesloten. Het grote verplaatsen kan beginnen. Enige transitie ervaring met he verslepen van spullen kun je ons niet ontzeggen, het is inmiddels onze vijfde in ruim een jaar.


 

 

 

Maandag 22 mei is het eindelijk zover, het dak gaat eraf!


Het hele weekend van Hemelvaartsdag slepen we alle grote spullen naar buiten en de kleine dingen komen in de werkplaats of fietsenberging. Deze ruimtes zijn zo vol dat deze net dichtgezet kunnen worden met grote platen.

En dan begint de vervelendste klus, vegen, vegen en nog eens vegen. Ook de stofzuiger komt er aan te pas. 

 

Om de haverklap zit de rommel vast in de zuigbuis.

Niet alleen binnen moet de boel opgeruimd zijn maar ook buiten. Alle spullen die binnen drie meter van de schuur staan worden verplaatst. Is het eindelijk heerlijk fietsweer zijn we de hele dag aan het opruimen. Tja, eerder beginnen wil zeggen: eerder klaar. 


 

 

 

 

Een kale boel: planten weg, bouwmateriaal in de wei onder een kleed. 


 

 

 

 

 

 

 

 

Alles moet schoon ...


 

 

 

 

Goed afgedekt tegen de regen. 

 


Om 17:00 uur zou het beginnen te regen. Ook code rood wordt verwacht. Inmiddels is het middernacht en er is nog geen spatje gevallen. Wat ons betreft mag het droog blijven want we zijn niet voor niks een dak boven ons hoofd nodig.

 

Wordt vervolgt ...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb