Eekhoorn

Gepubliceerd op 30 april 2023 om 18:24

Tijdens de verbouwing zorgen we ook dat er tijd is voor ontspanning. De ene keer doen we niks een andere keer trekken er op uit. Soms komt de ontspanning naar ons toe rent er een eekhoorn over het erf.
Toen we op een markt een voederkastje tegenkwamen voor eekhoorns keken we elkaar aan en even later waren we eigenaar van het huisje. Veel vertrouwen hadden we nog niet dat de eekhoorn het klepje open zal doen en er een pinda uithalen. De verkoper verklaarde: Gewoon doppinda's in het huisje en je gewoon geduld hebben dan komt er vast en zeker wel een eekhoorn. Hij zegt het ... zal het wel zo zijn ...


Een paar dagen later hangt het kastje aan de boom , pinda's er in en wachten op een eekhoorn. Na een paar weken nog geen enkele bezoek. 

Net alsof hij het heeft gehoord. Een paar dagen later tijdens het ontbijt een schreeuw: "KIJK!!.
Ik kijk naar de richting die Geja wijst en zie nog net dat de eekhoorn een pinda uit het kastje pakt. Even later zit hij op het dakje de pinda op te peuzelen. 


In het begin was het een pinda pakken, snel opvreten en weer wegwezen. Met de tijd komt het vertrouwen en nu is het al zo dat hij rustig zijn pinda uitkiest, wat rondkijkt en tot slot op het voederhuisje gaat zitten om in alle rust de maaltijd tot zich te nemen. 

 

 

 

Terrasweer of niet, hij is er gewoon. Ook als het pijpenstelen regent.

 

 

 

Ook nieuwsgierig naar zijn boven buren. Maar als hij er is laat de fam. Koolmees zich niet zien.

Hoe luidde de tekst ook alweer die je vroeger vaak op tv voorbij zag komen? 

Laat niet,
als dank voor het aangenaam verpoozen,

den eigenaar van de boom,
de schillen en de doozen 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.