Vogelhuisvesting

Gepubliceerd op 24 april 2023 om 00:25

Al een paar morgens achter elkaar worden we gewekt door geklop. Het lijkt wel of er hier in de buurt een verbouwing aan de gang is. Willem, onze aannemer, kan het niet zijn. Hij is wel vroeg maar 's morgens rond een uur of half zeven is ook voor Willem wel wat vroeg.

Tot we er achter komen dat het geklop wel van heel erg dichtbij komt. Dhr. Specht is druk doende om voor z'n gezin een woning te bouwen, hij wordt binnenkort vader. Hij is druk vanaf de vroege ochtend tot de late avond. Het zal hem niet gebeuren, als de kleintjes ter wereld komen, zijn woning nog niet klaar is.


Een van de redenen dat hij ons erf heeft uitgekozen is dat er voldoende voedsel aanwezig is en dat hij kon kiezen uit een aantal kavels in de vrije sector. 


Dhr. Specht
Nog een paar hapjes.

Mevr. Specht
Net te laat voor een voedzaam maal.


Rondom de boerderij hebben we ook een aantal gratis huurwoningen in de sociale sector beschikbaar gesteld. De woningmarkt is ook hier enigszins overspannen geraakt. Er wordt niet gevochten om een woning maar met veel kabaal wordt duidelijk gemaakt wie de woning bewonen.

Gekeurd en de woning voldoet aan alle eisen die mevrouw Koolmees er aan stelt.


Dhr. Specht blijft stug doorwerken, zeven dagen in de week en van zonsopkomst tot zon ondergang. Hij heeft geluk dat het houtafval zo naar buiten gegooid kan worden. Het verteerd wel en voordat hij er last van krijgt op vier meter hoogte dan zijn de kinderen al lang en breed de deur uit.  

 

 

Zo, het werk is gedaan!

De vrouw kan gaan zitten broeden hoe ze het huis ingericht wil hebben ...

Reactie plaatsen

Reacties

Egbert Jan Zikken
een jaar geleden

Top

Femke
een jaar geleden

Hahaha goed arbeidsethos heeft die specht, gelukkig hebben jullie niet zo veel haast. Hoeveel woningen staan er imiddels wel niet op het erf?!

Stinus
een jaar geleden

Je zou haast denken dat we huisjesmelker zijn geworden 😁

Marco
een jaar geleden

Wat leuk geschreven :-) en wat een mooie foto's!

R en G van der Laan
een jaar geleden

Vinden het leuk om deze onderneming te volgen.
Wij volgen het wel van de buitenkant (overkant)
Af en toe kijken wij van binnenuit.
Buurtjes heel veel succes .ook de vogels en natuurlijk onze eekhoortjes.
Roelof en Geertje.

Maak jouw eigen website met JouwWeb