Aan- en afvoer

Gepubliceerd op 15 april 2023 om 22:44

Verhuizen is eigenlijk transport. Je sleept al je spullen uit je oude woning, laad het op een aanhanger of (vracht)auto en bij je nieuwe woning gaat alles weer in omgekeerde volgorde. Waar de dagelijkse gebruiksvoorwerpen liggen in je nieuwe woning weet je snel genoeg. Maar waar de spullen liggen die je weinig gebruikt dat kan wel eens een grote zoektocht tot gevolg hebben. Tijdens dergelijke zoektochten kom je spullen tegen waarvan je afvraagt: "Wat moet ik ermee!" Het meest frustrerend is wel, als je bij een vorig zoektocht iets terug gevonden hebt en een paar dagen later niet meer weet waar je het hebt gezien. Gevolg: Het zoeken kan weer helemaal opnieuw beginnen. GGrrr@@@##$$!!!

De ruimte die werkplaats gaat heten is klaar. De spullen staan in de stelling. Maar waar alles ligt ... nog geen idee.


We hebben geluk, of toch niet ... Twee woningen, twee verhuizingen. Vele transporten later en alles ligt nu op de plek waar we het van te voren hebben bedacht. Wat we dan nog niet willen weten is dat we elke dag wel opzoek moeten omdat we net dat ene dingetje niet kunnen vinden. De eerste dag leek het nog alsof alles op de juiste plek was beland. Wat ook niet meehelpt is dat we beide een complete woninginrichting hebben meegenomen.

Nu vijf maanden later zijn we zover dat veel spullen, die we dubbel hebben, zijn gesorteerd en afgevoerd. Veel is er naar de kringloop gegaan, een deel is verkocht via Marktplaats of is weggegeven.  Gelukkig weten we nu waar alles ligt al is de werkplaats nog lang niet op orde.


Een paar keer per week komt er een boderijder*) langs om goederen af te geven.

De leveranciers gebruiken heel verschillende manieren om om hun spullen in te pakken. De ene pakt de doos uit het schap, plakt er een adressticker op en het pakketje kan de wijde wereld in. Laatst kregen we een bestelling met een inhoud van ca. 1 liter en de verpakking was naar schatting 30 liter. De overige ruimte in de doos was opgevuld met speciaal daarvoor gemaakt papier.  

Gelukkig komt elke derde zaterdag van de maand GV Eendracht**) langs om het oud papier op te halen.

*) Boderijder = koerier

**) GV Eendracht = Gymnastiekvereniging Eendracht


Luchtvervoer


 

Wat we ook belangrijk vinden is dat we alles gescheiden willen afvoeren. Afgelopen week hebben we weer een container besteld bij Bouwbakkie. Een dag later komt ProZero de container afleveren.
Deze keer om het sloophout af te voeren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.