Pareltjes

Gepubliceerd op 5 juli 2023 om 13:42

Wanneer je een oude woning gaat verbouwen zal er ook gesloopt moeten worden. In ons geval moet er heel veel gesloopt worden. In een oogwenk is er weer een container vol. Voor elk soort afval een andere container. 

We beginnen in de boerderij met het slopen van de kamers die in 1963 op de voormalige deel zijn gebouwd. Dat was destijds een hele ingrijpende verandering. Vader en moeder kregen een nieuw slaapkamer en ook Egbert Jan en Geja kregen allebei een eigen kamer. Niet al te groot maar toch. Tot die tijd sliepen Egbert Jan en Geja nog in de bedstee. 

Ook de ouders van Egbert Jan en Geja gingen mee in de vernieuwing in de jaren 60. De oude bedstee wand werd voorzien van triplexplaat met houtmotief. Dat was niet alles ook het plafond kreeg een nieuw aanzien.  De zolderbalken waren al eerder weggewerkt met zachtboard. Dit zachtboard was niet meer zo strak als in het begin en om het te verfraaien kwam er gipsplaat overheen. Mooi strak en veel minder stoffig. 

 

 

De kamertjes van Egbert Jan en Geja zijn niet  meer ...

Wanneer de balken in de kamer weer zichtbaar zijn kunnen we verder met de muren. Eerst maar eens kijken wat er achter de schrootjes zit van de bedstee-wand. Echt vast zit het niet en 5 minuten later staan we verrast te kijken. De oude wand is veel mooier dan het board met hout motief. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.