Samen

Gepubliceerd op 6 november 2022 om 23:44

Wanneer Egbert-Jan weer thuis komt zit Diet al bijna een maand in volle tevredenheid in het Ellertsveld. Zodra Diet haar definitieve indicatie krijgt gaan haar meubeltjes ook naar het Ellertsveld. Dit laat een leegte achter in de boerderij.

Marktplaats wordt afgestruind. Regelmatig zijn we 's avonds samen op pad om de nieuwe aanwinst op te halen. Wanneer we op  een vrijdagavond onderweg zijn wordt Geja gebeld. Als ze ziet wie de beller is, schrikt ze en zegt: "Oh, wat erg, ik ben helemaal het kaarten vergeten". Die avond moet er in het Dorpshuis gekaart worden zonder bardame Geja. 

In de boerderij keert de rust weer terug en Egbert-Jan probeert zijn oude leventje weer op te pakken. Elke dag komt Geja langs om Egbert-Jan de beginselen van de kookkunst bij te brengen. Helaas is haar leerling niet zo gedreven om zich dit eigen te maken.

In deze periode vormt zich ook het idee in de boerderij samen te gaan wonen met Stinus. Langzaam wordt duidelijk hoe dit vorm moet krijgen. Er komen allerlei leuke en gekke ideeën voorbij, we voelen ons daarin niet geremd. Of het allemaal kan zien we later wel. Al snel besluiten we om onze woningen in de verkoop te zetten. Geja's woning wacht daarmee de verbouwing van de boerderij in de eindfase zit. 

Bijna dagelijks hebben we het over onze plannen om samen te gaan wonen in de boerderij. Het pand is groot genoeg om er twee appartementen in onder te brengen. Op een mooie zondagmorgen begin maart halen we onze plannen overhoop. Aanleiding is de situatie in Oekraïne, de oplopende rentes en de verwachte recessie. Kort gezegd: Geja gaat ook zo snel mogelijk haar woning te koop aanbieden. De prijzen lopen nog steeds op een de rentes zijn nog laag. 

Reactie plaatsen

Reacties

Alida
2 jaar geleden

Hallo, leuk om jullie vorderingen te zien, veel geluk en succes de komende tijd en we komen graag een x tje kijken!

Henk Wiersma
2 jaar geleden

Veel geluk en sterkte gewenst bij de uitvoer van jullie plannen.