Waar waren we gebleven??

Gepubliceerd op 28 mei 2024 om 00:55

Waar waren we gebleven: de fundering bakken volgestort met beton. Willem twee lagen metselstenen op de rand gemetseld.

Of misschien toch een zwembad...........

Alles in gereedheid om de vloer te leggen: betonliggers, piepschuimbroodjes en de betonmatten, die waren 7 maart geleverd.

Transport

Liggers

Broodjes

Matten

Op de maandagse bouwvergadering worden de werkzaamheden doorgesproken. Oh ja Geja waar had je het toilet , de wastafel en het bad gehad willen hebben?? Moet ik dat nou al weten... ?? Er wordt even een bouwkundige les aan mij gegeven, dat de leidingen voor aan en afvoer toch door de betonvloer moeten komen. De invulling van de badkamerruimte was al bedacht en dus de plaatsen waar de leidingen doorheen moeten gauw bepaald.

Wolf wordt weer ingezet om de liggers op de plaats te leggen ; motto wat je met machine kracht kan doen, daar waag je je spierkracht niet aan. 

Om de piepschuimbroodjes op de plek te leggen, was er hulp: Jan de Wind kwam langs om te helpen, het is duidelijk dat hij niet op de bouwvergadering aanwezig was. Dit werkje kunnen de mannen van bouwservice Bakker wel samen aan met hun spierkracht.

Jan de Wind....

Ook tijdens de werkzaamheden wordt er overlegd.                        

Er wordt een assortiment aan materiaal  verzameld op de bouwplaats: PVC buizen en bochten in diverse maten , leidingen voor warm en koud water en het nodige gereedschap.

Waar is Willem??? O, die is bezig in de kruipruimte om te leidingen te bevestigen aan een ijzerdraad, die door het piepschuim is gestoken. Hij is geconcentreerd bezig, maar hij hoort wel als ik roep : Koffietijd!!

Als alle broodjes tussen de liggers geplaatst zijn, kunnen de betonmatten erop gelegd worden. Hierop kan dan het beton gestort worden. Maar wel nadat de bekisting is aangebracht opdat het beton wel blijft waar het mot liggen. Voor de bekisting worden de  plafondplanken gebruikt, die uit het vooreind gekomen zijn. 

Het laatste broodje 

Wolf in actie

De stoffeerders die de matten leggen

Zoals jullie op het plaatje zien , staat er iemand voor paal! Zal even uit de doeken doen wat de functie van deze paal is.

Het stookhok komt in verbinding met  de boerderij. Om de dakconstructie te kunnen realiseren moest er een stalen constructie komen met genoeg draagkracht. De constructie bestaat uit drie verticale palen met daarbovenop een ligger.

Geja struint op Marktplaats en er wordt in Nieuw-Buinen, Odoorn en Stadskanaal materiaal gescoord. Stinus maakt in zijn werkplaats met lasapparaat en slijpschijf de stalen palen op maat. 

 

 

Twee stalen palen vastgezet 

Aan de paal die in het midden komt moet een extra lip gelast worden om de horizontale liggers vast te zetten.

De horizontale liggers worden mbv Wolf op de palen geplaatst . wel even een dingetje ; past het? Het past, het team heeft goed gemeten en gerekend. 

Eindresultaat: 

de Bauers zijn tevreden.

Er kan gebeld worden met OBG dat ze kunnen komen met een lading beton.

 Het B-ton team kan weer in actie komen.

Reactie plaatsen

Reacties

Jan Geerts
22 dagen geleden

Blijft leuk, vooral als alles klaar is en dan terug kijken, succes verder Jan

Maak jouw eigen website met JouwWeb